Terrengsykkelrittet går i flott natur i Østmarka. Foto: Eirik Grønevik

Terrengsykkelrittet ble etablert i 2008 med ambisjon om å være det tøffeste, morsomste og mest spennende terrengsykkelrittet i Norge. Ifølge deltakerne har vi lyktes godt med dette, og traseen går i flott skogsterreng i Østmarka i Oslo

Terrengsykkelrittet er rittet for:

  • de som synes terrengsykler skal ha demper(e) og som synes dekkene skal være tjukkere og ha mer knaster enn produktene til RFSU.
  • deg som liker stisykling med tekniske vanskeligheter og bratte kneiker, både opp og ned. Rittet skal være med på å få terrenget tilbake i terrengsyklingen, og har blitt et kjærkomment alternativ til de mer asfalt- og grusorienterte rittene.
  • spenningssøkende ungdom og voksne terrengsyklister som har lyst på en ny utfordring. 

Her er det ikke bare den med høyest O2-opptak og sterkest bein som har det mest morsomt. Den med god stiteknikk og dristighet vil få mye igjen for ferdighetene på turen gjennom Østmarka. Stiene i Østmarka er blant de flotteste i landet til leken terrengsykling.

Start og mål for Terrengsykkelrittet 2022 blir på Skullerud idrettsarena.

Selv om løypa er krevende, er Terrengsykkelrittet også en super utfordring for alle som liker å sykle i skogen. Løypa kan være en perfekt introduksjon for stisykling i Oslomarka. Foran 2011, 2012 og 2013-utgavene foretok vi betydelige utbedringer av traseen, bl.a. med klopping av de våteste partiene, for å skape bedre flyt i syklingen. 2014-utgaven fikk også en betydelig endring med enda mer sti og flere flytpartier. I 2016 fokuserte vi på at traseen skulle inneholde en bra kombinasjon av bæredyktig sti og grus, og allierte oss blant annet med NOTS for å sette en løype som er utfordrende, morsom og bærekraftig. 

I målområdet vil det etter rittet bli lagt til rette for servering og salg av mat og drikke. Det vil bli naturlig å være igjen litt etter fullført dyst. Elitesyklistene vil sykle to runder og vil komme i mål foran alle som kun har syklet én runde. 

Rittets karakter, med hovedfokus på singletrack og tekniske stier, innebærer at vi ikke kan håndtere stort flere deltakere enn 800, selv med puljestarter over en lengre tidsperiode. Vi ønsker at alle skal få en best mulig rittopplevelse, og setter derfor et maks antall deltakere, for å unngå at det blir trangt på stiene.

Terrengsykkelrittet var et samarbeid mellom magasinet Terrengsykkel og IF Frøy fra starten til høsten 2020. Da overtok IF Frøy hele eierskapet og ansvaret for rittet. Klubben ønsker å utvikle rittet, slik at det fortsatt blir blant de beste Terrengsykkelrittene i Norge.

Påmeldingen for 2022 er åpen. Merk at det er en påmelding for sportsklassene, og en for aktive klasser (barn, ungdom, junior, senior elite og Masters).