| |

Ønsker elsyklistene velkommen

Her er årets nyttårsgave til alle som elsker å bruke sin elsykkel på sti: I 2024 blir det egen elsykkelklasse i Terrengsykkelrittet.

Årets utgave av Terrengsykkelrittet kan gjennomføres også med elsykkel i turklassene. Foto; Tobias Strøm

Rittet går av stabelen i Østmarka lørdag 1. juni, og arrangøren håper at mange elsykler står på startstreken på Skullerud idrettsarena den dagen.

– Elsykkel på sti blir mer og mer populært, og vi vet at mange ønsker å ha en klasse i Terrengsykkelrittet. Vi e glad for at Bymiljøetaten er positiv til tiltaket, sier Morten Forland, som er leder i IF Frøy.

Han legger til at elsykkelklassen først og fremst er for de som ønsker å kose seg med lave skuldre på stiene. Det blir en turklasse for menn og en for kvinner. Starten vil gå i løpet av en tidsperiode der deltakerne selv velger når de vil dra inn i marka, alene eller sammen med sykkelvenner. Elsyklister og deltakere med vanlige sykler kan starte sammen.

I henhold til reglene for bruk av elsykkel i Østmarka kan syklene ha en maksimal nominell effekt på 0,25 kW. Det er samme grense som for elsykler på vei.

– Terrengsykkelrittet er en tradisjonell sykkelfest, som skal være hard for de som ønsker de og m,er behagelig for de som vi ha en slik opplevelse.. Når vi nå kan ønske elsyklister velkommen i turklassene, håper vi at rittet i enda større grad blir et mål for mosjonisten , sier rittleder Jørn Michalsen.

Han legger til at spesielt for de som ønsker å sykle Birken på elsykkel kan det være smart å teste ut dette i Terrengsykkelrittet først.

Påmeldingen til sportsklassene i Terrengsykkelrittet åpnet 1. januar. Som vanlig lønner det seg for å være tidlig ute for å få de beste prisene i turklassene. Påmelding for aktive klasser åpnes så fort rittet er godkjent av NCF.

Her kan du melde deg på sportsklassene i Terrengsykkelrittet.